A Rabbit r1 mesterséges intelligencia asszisztense titokban tárolt felhasználói csevegéseket, amelyeket nem lehet törölni
Egy új szoftverfrissítés kijavítja azt a problémát, amely miatt valaki láthatja az R1 csevegési naplóit, fotóit és egyebeket.
Azóta, hogy a Rabbit 2024 áprilisában debütált az r1-je, a startup azt reméli, hogy eszközét telefon nélkül teszi lehetővé, hogy a mesterséges intelligencia (AI) egész nap elvégezze a feladatokat.
A Rabbit most felfedte, hogy az r1 naplózza a felhasználói csevegéseket az eszközön, és nem tudta törölni őket. Ez azt jelenti, hogy ha elvesztette az r1-et, valaki ellopta, vagy eladta, akkor a csevegési naplóit esetleg valaki más láthatja. A felhasználókat nem értesítették arról, hogy az eszközzel folytatott beszélgetéseket naplózzák.
A problémát magyarázó biztonsági tájékoztatóban a startup azt mondta, hogy július 10-én "tudatosak lettünk és azonnal megoldottuk az elveszett, ellopott vagy használt r1-eszközökkel kapcsolatos lehetséges kockázatot".
Rabbit azt is felfedte, hogy az eszközön tárolt párosítási adatok, amelyeket arra használnak, hogy adatokat írjanak a nyúlnaplóba, és olyan műveleteket indítsanak el, mint az "Uber rendelése" vagy "zene lejátszása", a nyúlnapló adatai is olvashatók. Ez a probléma azt jelentette, hogy valaki más elkaphatta az r1-et, és láthatta a mentett kéréseket, fényképeket és egyebeket tartalmazó naplófájlokat.
Rabbit több dolgot is tett válaszul. Először is, a beállítások menüben elérhető a gyári beállítások visszaállítása, amely lehetővé teszi az összes adat törlését az r1-ről. Másodszor, az eszköz mostantól kevesebb adatot tárol. Végül pedig már nem lehet párosítási adatokat kiolvasni a nyúllyukból - csak műveleteket válthat ki.
A startup szerint "nincs arra utaló jele, hogy a párosítási adatokkal visszaéltek volna egy korábbi eszköztulajdonos nyúllyukú naplóadatainak lekérésére", és az átláthatóság jegyében megosztja ezt a sérülékenységet, és elvégzi "az eszközök naplózási gyakorlatának teljes körű felülvizsgálatát".
Ha r1-ed van, akkor nem kell semmit sem tenned. A problémákat kijavító szoftverfrissítés automatikusan letöltődik és települ.
